Recepten havermout

  • Havermout met chocolade:
    Giet in een kom wat havermout. Overgiet met melk. Laat een nachtje wellen in de koelkast. Voeg ’s ochtends stukjes chocolade toe.
  • Havermoutkoekjes:
    Meng 175g boter, 275g rietsuiker, 1 ei, 4el water, 1 zakje vanillesuiker, 375g havermout, 140g bloem, 1tl zout, 1/2 tl bicarbonaat. Meng goed! Rol bolletjes van het deeg, leg ze op een bakplaat en duw ze een beetje plat. Bak in 15 min op 180°C. Koel af op een rooster.
  • Havermoutcrumble:
    Neem 150g rood diepvriesfruit (of vers) en giet in een ovenschaal. Snijd 1 appel in stukjes. Meng met 1 el boekweitmeel. Doe in een andere kom: 2 el hazelnoten, 2 el pompoenpitten, 1/2tl bakpoeder, 5el havermout, 2el honing, 2el boekweitmeel en 1tl gesmolten kokosvet. Roer en voeg toe aan de ovenschotel. Bak 25 min. op 180°C. Smakelijk!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s