stadsklassen dag 2

Sommigen lagen al in slaap nog voor de lichten officieel uit waren, anderen deden er iets langer over. Maar rond 22u had iedereen dan toch zijn/haar draai gevonden in de slaapzak en klonk er uit de meeste kamers een zacht of iets minder zacht gesnurk.
De ochtend kwam voor enkele leerlingen – aan de vermoeide ogen te merken- iets te vroeg, maar we zaten dan toch allemaal welgezind en vol goesting aan tafel om ons ontbijt te verorberen en onze picknick klaar te maken.
Op naar COOP, een oude maalderij die werd omgebouwd tot museum. We leerden meer over hoe er met behulp van steenkool en stoomkracht graan werd gemalen. We mochten zelfs een kijkje nemen op het dakterras, waar we een uniek zicht hadden over Brussel city. Na dit bezoek konden de kinderen creatief aan de slag om hun eigen zakje te bedrukken in het thema van een Brusselse skyline. Na de middag gingen we met de metro (ondanks de staking waren er toch enkele metrolijnen actief – oef!) naar het Brussels parlement. En beste ouders, we vrezen dat jullie er vanaf nu enkele politieke experten bij zullen hebben thuis! De kinderen werden helemaal rondgeleid in het parlementsgebouw. Van de vergaderzalen voor de commissies naar de grote zaal voor de plenaire zittingen. We konden zelfs het vroegere huis van de provinciegouverneur bezoeken, compleet met balzaal en fumoir.
Terug in de Waterman werden de hongerige magen gevuld. De vol-au-vent ging vlotjes binnen. Na het eten was er nog een uurtje speleologie en muurklimmen. De waaghalzen konden zich helemaal uitleven, maar zelfs voor wie minder dol is op hoogtes was er voldoende te doen. Het deed ons deugd dat alle kinderen (ondanks wat schrik of vermoeidheid) allemaal super goed meededen.

Advertenties

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s