Dag 2:

Toegegeven, deze ochtend zag het er allemaal wat mistroostig uit. De donkere wolken boven Brussel voorspelden weinig goeds. In onze eetzaal was de kletterende regen heel goed te horen. De k-ways en paraplu’s werden uit de valiezen gehaald, stevige stapschoenen werden extra aangeknoopt. We reden vandaag voor de eerste keer met de metro. Voor sommigen gaf dit aanvankelijk wat extra stress, maar al gauw zaten alle leerlingen al zelf de juiste metrolijnen uit te zoeken.
Op het programma… het Atomium! De lift naar boven gaat in 22 seconden 102m hoog, dus dat bezorgde ons zeker kriebels. Binnenin was er een tentoonstelling over Expo 58, maar ook over Bruegel. Maar vooral de ellenlange roltrappen (met en zonder discolichten) waren hΓ©t evenement voor de leerlingen.
Maar beste ouders, jullie zouden terecht fier zijn op jullie kinderen. Zonder verpinken de verleidingen van de souvenirshops weerstaan, zomaar een plaats afstaan op de metro, goeie tafelmanieren. We zijn echt met een toffe groep op stap!
En dan hebben we het nog niet gehad over het enthousiasme van deze zesdeklassers. We hebben nu al 2 musea bezocht, en elke keer weer valt het ons op met hoeveel ‘goesting’ de kinderen zich smijten. Ook deze namiddag was het niet anders. In COOP, een oude maalderij, mochten de kinderen zelf een houten bootje in elkaar knutselen, dat door middel van een schroefje vanzelf vooruitging op het water. Eerst werd er wat onzeker gezaagd en getimmerd, maar op het einde van de workshop ontpopten sommigen zich van redelijk tot zeer handige Harry’s.
Deze avond staat speleologie en muurklimmen op het programma. ‘Alweer??’, horen wij u denken. Door een vergetelheid was de begeleider ons gisteren vergeten, en aangezien een ezel zich meestal geen 2 keer aan dezelfde steen stoot, gaat de werkwinkel vanavond dus hopelijk wel door.
Tot gauw! Veel natte groetjes, het zesde!

 

5 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s